Verlichting

Nieuwbouw en verbouwing

Zowel bij nieuwbouw als verbouwing is het belangrijk om goed na te denken over de verlichting. Van zodra het natuurlijke daglicht wegvalt, schakel je immers over op kunstlicht. Het gaat om veel meer dan 'gewoon een paar lampen installeren'. Je moet denken aan hoofdverlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en nachtverlichting.

De juiste verlichting zorgt ervoor dat je interieurconcept volledig tot zijn recht komt en kan de gekozen kleuren, materialen en texturen zelfs extra in de verf zetten. Met goed aangestuurde verlichting (o.a. correct schakelen en dimmen) creëer je verschillende sferen in één ruimte. Bepaalde kamers hebben nood aan veel licht, terwijl andere ruimtes net weinig licht nodig hebben zodat er een gezellige sfeer ontstaat.

In de praktijk wordt het lichtplan veelal opgemaakt door uw interieurarchitect. Heeft u deze niet, dan heeft u de mogelijkheid een lichtplan te laten opstellen door een van onze leveranciers. U kunt uiteraard ook zelf aan de slag met uw eigen ideëen. 

Verlichting plaatsen is geen sinecure en begint al bij de ruwbouwwerken. De juiste positionering van uw latere verlichting moet dan al gekend zijn. Voor inbouwarmaturen dienen de juiste (beton)boringen te worden uitgevoerd. Hiervoor beschikken we over de geschikte diamantboren en voeren deze uit tijdens de eigenlijke bekabelingswerken. Later worden de aramaturen en led-lampen aangebracht met de nodige omzichtigheid, we komen in dit stadium immers terecht in afgewerkte omgevingen en krijgen te maken met soms zeer delicate armaturen.

Doorheen de jaren hebben diverse armaturen van uiteenlopende fabrikanten mogen installeren, van eenvoudige uitvoeringen tot ingenieuze ontwerpen. We hebben ervaring met o.a. Absinthe, Delta Light, Modular, PSM, Royal Botania, Tom Dixon, Uni-Bright, Vibia, Wever & Ducre, ...

Relighting

'Relighting' is een verzamelnaam van renovatieprojecten waarbij het herzien en vervangen van de huidige verlichting bijdraagt tot een beter comfort en een lagere energiefactuur. Alleen al het vervangen van lampen kan vaak een goed resultaat opleveren. In dit geval spreekt men van 'relamping'. 

Traditionele verlichting vervangen door ledverlichting kan een energiebesparing opleveren tussen de 40 en 80 procent. Bovendien hebben leds een veel langere levensduur.

Relighting en relamping winnen de laatste jaren aan populariteit. Bedrijven en openbare instellingen worden hiertoe zelfs aangemoedigd door middel van premies.

Verlichting

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x