Elektrische laadpaal

AVN Projects is uw partner uit de regio voor de installatie van een laadpaal voor een elektrische wagen bij u thuis of uw bedrijf.

Er bestaan verschillende soorten laadpalen. De voornaamste vlakken waarop ze zich onderscheiden zijn:

  • laadpaal voor thuisgebruik of bedrijven
  • laadpaal voor 1-fase- of 3-fase-aansluiting en verschil in laadvermogen (invloed op de duur van de laadsessie)
  • laadpaal gemonteerd aan een muur/paal of een complete laadzuil (montage op de grond)
  • laadpaal met enkele of dubbele aansluiting
  • laadpaal verbonden met het internet of niet ('slimme' laadpaal)
  • laadpaal met of zonder 'load balancing' (controle over verbruik tijdens piek- en daluren)
  • laadpaal met of zonder autorisatie

De meterkast dient aangepast te zijn aan het vermogen van de laadpaal. Deze kan een 1-fasige aansluiting of een 3-fasige aansluiting nodig hebben om een laadpunt aan te sluiten. De nieuwste generatie laadstations hebben een 3-fasige aansluiting nodig. AVN Projects zal in de meterkast nakijken welke soort aansluiting u momenteel heeft en eventueel verzwaren indien deze niet voldoet, om overbelasting tegen te gaan. Om de meterkast te verzwaren zal er bij Fluvius een aanvraag moeten worden ingediend. 

Voor de installatie van een laadpaal zal een extra elektrische kring moeten geplaatst worden. Deze wordt aan de meterkast aangesloten. Er wordt ook een differentieelbeveiliging geplaatst.

Afhankelijk waar u de laadpaal wenst te plaatsen, zal er de benodigde bekabeling moeten geplaatst worden. U kunt de laadpaal op de oprit plaatsen, in de garage of bijvoorbeeld onder een carport. Hoe verder het laadstation van de meterkast is verwijderd, hoe meer kabels moeten getrokken worden.

AVN Projects zal de laadpaal aansluiten aan de bekabeling en de laadpaal gebruiksklaar maken. Indien u koos voor een 'slimme' laadpaal, dan zorgen we er voor dat de laadpaal op het internet wordt aangesloten. Vervolgens verschaffen we u de benodigde info en uitleg over de werking van de laadpaal en het gebruik van de eventueel bijhorende app. Wenst u meer controle over het verbruik van elektriciteit tijdens piek- en daluren? Dan kiest u best een laadpaal met 'load balancing'.

Heb je al zonnepanelen geplaatst, eventueel met thuisbatterij, dan is het mogelijk om de opgewekte energie te gebruiken voor de werking van de laadpaal.

Merken: Alfen , Easee

Elektrische laadpaal

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x