Domotica

Domotica is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de moderne woning. AVN Projects bespreekt samen met u uw plannen en voorkeuren en voorziet uw toekomstige woning van de nodige bekabeling en sturingsmodules.

Het ligt al enige tijd achter ons dat  domotica werd bekeken  een overbodige luxe. Het uitgangspunt van domotica is dat alle elektronische functies zijn samengevat in één flexibel standaardprogramma. De gebruiker kan hiermee een uitgebreid aantal handelingen in de omgeving verrichten:
 -  het openen en sluiten van gordijnen, rolluiken, poorten, zonnewering, enz.
 -  het aansteken en doven van verlichting en gashaarden
 -  het regelen van verwarming en airco
 -  ...

Daarnaast kunnen er bepaalde scenario's worden geprogrammeerd, waardoor met één druk op de knop of afhankelijk van een andere input (tijdstip, lichtsterkte, temperatuur, ...) verschillende acties synchroon worden uitgevoerd.

De basisbediening van een domoticasysteem werkt met drukknoppen op de muur, waarmee één of meerdere acties kunnen worden uitgevoerd. Handig hierbij is dat de functie van een bepaalde toets later altijd  kan worden aangepast, in tegenstelling tot schakelaars bij een traditionele elektrische installatie. In de meeste gevallen kiest de klant hiernaast ook voor een touchscreen en een app op de smartphone om via een overzichtelijke gebruikersinterface de woning centraal te kunnen bedienen. 

Omdat AVN Projects zich ook specialiseert in audio-/videoapparatuur, is de link tussen domotica en geluid- en beeldweergave nooit ver weg. Zo is het mogelijk om met slechts één druk op de knop automatisch de lichten te dimmen, de gordijnen te sluiten en uw tv en audiosysteem in te schakelen. Kortom: audio en video geactiveerd in alle eenvoud.

Merken: Dobiss, Crestron

Domotica

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x